De camping-ervaring in België is een van de beste ervaringen die je ooit zult hebben. Er zijn tal van prachtige locaties om te verkennen, uitgebreide faciliteiten en een ongelooflijk gastvrij onthaal dat je echt een thuisgevoel geeft. Of je nu op zoek bent naar een kalme camping of een avontuurlijke camping, er is voor ieder wat wils. In dit artikel gaan we dieper in op wat er te zien en te doen is als je gaat kamperen in België.

Verschillende campings vergelijken

Als je van plan bent om in België te gaan kamperen, is het belangrijk om te weten dat er een aantal verschillende soorten campings zijn waaruit je kunt kiezen. Er zijn campings die speciaal zijn ingericht voor gezinnen, die alleen gericht zijn op volwassenen of die een specifieke interessegroep bedienen. Er zijn ook campings die geschikt zijn voor een langere verblijfsperiode. Afhankelijk van wat je zoekt, kun je een camping vinden die bij je past. Een van de meest populaire soorten campings in België is de professionele parken. Deze campings zijn volledig uitgerust met alle faciliteiten waar je van kunt genieten, waaronder sanitair, elektriciteit, water en vaak zelfs een restaurant. Er zijn ook een aantal campings die appartementen en kamers hebben, waardoor je de mogelijkheid hebt om langer te verblijven. Er zijn ook tal van kleine campings in België. Deze campings zijn vaak minder druk en bieden een meer intieme ervaring. Ze zijn meestal goedkoper dan luxe vakantieparken, en vaak minder volledig uitgerust. Er zijn ook campings die een combinatie bieden. Luxe en toch kleine campings, waardoor je de mogelijkheid hebt om te genieten van een comfortabel rustgevend verblijf in de natuur, bossen of aan zee, met alle voorzieningen die je nodig hebt.

Planning & activiteiten

Een van de meest opwindende dingen aan het kamperen in België is het gevoel van avontuur dat het biedt. Er zijn tal van activiteiten waar je uit kunt kiezen, waaronder wandelen, fietsen, kajakken, vissen, kamperen, paardrijden en nog veel meer. Er zijn ook veel geweldige plekken om te gaan kamperen, zoals de Ardennen, de kust, de bossen en de vele meren. Als je van plan bent om te gaan kamperen in België, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je weet wat je meeneemt, zodat je je voorbereid kunt zijn op eventuele noodgevallen. Neem een goede tent mee, een slaapzak, voldoende kleding en voedsel en voldoende water om je bezig te houden. Als je gaat kamperen, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede verzekering hebt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als er iets misgaat.

Populaire Belgische campings in 2023/2024

Er zijn veel populaire campings in België. Hieronder vind je een lijst met 10 meest populaire campings die je online kunt boeken. Ze hebben veel faciliteiten en bieden zwembaden, animatie en restaurants.

  • Camping Hohenbusch, Burg-Reuland, Ardennen
  • Camping Goolderheide, Bocholt, Belgisch Limburg
  • Floreal La Colline de Rabais, Virton, Ardennen
  • Westende, Westende, Noordzeekust
  • EuroParcs Zilverstrand, Mol, Belgisch Limburg
  • Camping Le Confluent, Comblain-au-Pont, Ardennen
  • Landal Glamping Neufchâteau, Neufchâteau, Ardennen
  • Nieuwpoort, Nieuwpoort, Noordzeekust
  • Bertrix, Ardennen
  • Parc La Clusure, Bure (Tellin), Ardennen

Je kan misschien ook genieten van: