Binnenkort met het gezin op vakantie met de camper? Wanneer je een camping bezoekt, is het van belang dat er een internetverbinding aanwezig is. Dit zodat iedereen gebruik kan maken van het internet tijdens de vakantie of het uitje. Het is op verschillende manieren mogelijk om camping internet te realiseren.

De mogelijkheden voor internet op de camping

Afhankelijk van je eigen voorkeur en waar je precies naar op zoek bent, kun je voorkeur voor een oplossing verschillen. Hieronder lees je vier populaire manieren om internet op de camping te realiseren.

Losse simkaart

Dit kan een standaard simkaart zijn (via prepaid of een abonnement), maar ook een simkaart voor alleen data (een data only sim). Een simkaart kun je in een apparaat plaatsen om internet te krijgen. Het nadeel is alleen dat je hiermee internet op één apparaat hebt (soms is een hotspot wel mogelijk, maar niet altijd). 

MiFi router

Met een MiFi kun je tot 10 apparaten aansluiten op je eigen netwerk, waardoor iedereen gebruik kan maken van het internet. Let er wel op dat in een MiFi router nog een simkaart moet, deze zorgt ervoor dat internetten mogelijk is. 

Tegenwoordig werken de meeste simkaarten en MiFi routers via 4G, dit zal in de toekomst verschuiven naar 5G.

Satelliet 

Met een schotel kun je in de camper een internetverbinding installeren. Hierna dien je een abonnement voor vast internet af te sluiten. Hiermee heb je dus geen mobiele, maar een vaste verbinding. Deze oplossing kost wat meer geld en tijd dan een mobiele oplossing.

Camping WiFi

Verder is er ook nog WiFi van de camping zelf. Hier kun je mee verbinden voor internet. Hoewel dit een voordelige oplossing is, is WiFi van de camping niet altijd en op alle plekken beschikbaar. Bovendien is het vaak trager. Ook is de verbinding minder veilig, omdat het meestal een openbaar netwerk is waar iedereen mee kan verbinden.

Waarom een eigen dataverbinding op de camping?

Hierboven heb je de vier populairste opties voor internet in de camper gelezen. Met de eerste drie opties heb je een eigen netwerk. Dit is persoonlijk en alleen jij kunt verbinden, wat het veilig en vaak sneller maakt. 

De vierde optie is het internet van de camping zelf. Over het algemeen wordt het niet aangeraden hiermee te verbinden, aangezien de verbinding openbaar is. Je gegevens zijn daarom kwetsbaar, want iedereen (ook kwaadwilligen) kan met het WiFi-netwerk verbinden. Ook de snelheid en stabiliteit van openbare netwerken is matig. 

Door het bovenstaande kiest men er vaak voor om een eigen dataverbinding op te zetten.

Je kan misschien ook genieten van: