De voorbije jaren is duidelijk geworden dat Costa Rica als vakantiebestemming steevast populairder is geworden. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, integendeel. Voor deze bestemming geldt namelijk dat ze vooral bekend staat omwille van haar prachtige natuur. Deze natuurpracht heeft er ook voor gezorgd dat er verspreid over het land menig aantal nationale parken zijn terug te vinden. Deze parken kunnen jaarlijks rekenen op heel wat bezoekers van over de hele wereld. Overweeg jij ook het boeken van een rondreis Costa Rica en wil je graag ontdekken welke pareltjes er allemaal in dit land zijn terug te vinden? Dan dien je zeker en vast verder te blijven lezen!

De Arenal Vulkaan, één van ’s werelds actiefste vulkanen

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land Costa Rica is ongetwijfeld de Arenal Vulkaan. Voor deze vulkaan geldt dat ze is terug te vinden in de lijst met de tien meest actieve vulkanen van de wereld. Een bezoek brengen aan het omliggende Nationaal Park is dan ook meer dan de moeite waard. Dit gebied bestaat uit mooie nevelwouden evenals een tropisch regenwoud waar heel wat dieren in leven. Het is mogelijk om deze vulkaan vanaf verschillende plaatsen te bewonderen. Blijf zeker ook nog even na het ondergaan van de zon. Eigenlijk is deze imposante natuurgigant dan op zijn mooist. In ieder geval, voor mensen die houden van een indrukwekkend stukje natuur is een bezoek brengen aan de Arenal Vulkaan zeker de moeite waard.

Het Cano Negro wildreservaat, een vrij onbekende parel

Tijdens een rondreis Costa Rica is het vaak zo dat voornamelijk de bekendste toeristische plaatsen worden aangedaan. Toch is het eveneens zo dat je hier en daar nog kan rekenen op een aantal vrij onbekende parels. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om het Cano Negro wildreservaat. Voor dit wildreservaat geldt dat ze niet is terug te vinden op het verlanglijstje van de meeste toeristen. Dat zorgt er eigenlijk in de praktijk voor dat ze extra interessant is om te ontdekken. Het is mogelijk om hier een prachtige boottrip te maken over de Río Frío terwijl je, je ook kan vergapen aan al het groen dat de rivier omgeeft. Wanneer je tijdens jouw rondreis Costa Rica ook even kennis wenst te maken met enkele minder bekende parels is deze locatie alvast zeker iets voor jou!

Andere bezienswaardige locaties tijdens jouw rondreis Costa Rica

Er wordt door experten vaak aangeraden om op voorhand even goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden waarover je beschikt voor wat het boeken van jouw rondreis Costa Rica betreft. Dat is het gevolg van het feit dat er verspreid over het land menig aantal interessante plaatsen zijn terug te vinden die het hart van de doorsnee toerist heel wat sneller zullen doen slaan. Enkele andere locaties die het bezoeken zeker waard zijn buiten de reeds genoemde zijn de volgende:

  • Het Monteverde Nevelwoud;
  • Tortuguero;
  • Playa del Coco;

Elk jaar opnieuw blijken er meer en meer mensen geïnteresseerd te zijn in het ondernemen van een rondreis Costa Rica. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je tot de conclusie komen dat het boeken van een dergelijke reis je ongetwijfeld heel wat onvergetelijke ervaringen op zal leveren. Dat is zeker.

Je kan misschien ook genieten van: